Beter na Bataclan

Ferry Zandvliet

Getuige zijn van enorm bloedbad en vervolgens een betere versie van jezelf worden?
Het overkwam Ferry Zandvliet (1978). Hij vertelt hierover in zijn lezing die juist gaat over vriendschap, liefde, verbinden en het beste uit jezelf halen.
Zijn inspirerende verhaal brengt Ferry op uiterst authentieke wijze en met een flinke dosis zelfspot. Je wordt als toehoorder meegezogen in zijn filmische verhaal, je bent er echt bij en zal met veel stof tot nadenken en praktische tips weer naar huis gaan.
Ferry’s verhaal wordt anno 2022 gehoord van Hengelo tot Honolulu.

Biografie

(ex) Fysiotherapeut Ferry is een ‘ouwe zeikerd’. Hij is boos. Op zijn omgeving, op de scheiding van zijn ouders, op alles wat niet goed loopt, op de wereld in het algemeen.

​Tot 13 november 2015. Dan is hij met vrienden in het Parijse theater Bataclan als drie mannen met Kalasjnikovs het vuur openen in de volgepakte zaal. Ferry ziet en voelt hoe tientallen mensen naast hem worden gedood. Even weet hij zeker dat ook zijn leven voorbij is. Maar kruipend door het bloed en over de lichamen weet hij wonder boven wonder te ontsnappen.

​Die ervaring verandert zijn leven. Langzaam maakt zijn boosheid plaats voor dankbaarheid en vergeving, met als hoogtepunt het feit dat hij bevriend raakt met de vader van één van de aanslagplegers. Hij vertelt zijn optimistische verhaal voor een steeds groter publiek. Zo verandert de ‘ouwe zeikerd’ in een inspirator.

Met dank aan

Bedankt

Bedankt voor je deelname!